Syksy : Syyskuu

Syyskuu on ruskan ja pentueiden aikaa. Syyskuussa karhut tulevat kojualueelle aikaisemmin kuin kesällä, koska kilpailu ruuasta on kovempaa. Kun karhut syövät talvea varten, ne syövät enemmän kerralla ja siten myös viipyvät alueella pitempään.

 

Pidemmän viipymisen takia syksyllä on suurempi todennäköisyys, että näkyvissä voi olla samaan aikaan useita eri karhuja. Talviunta varten tankatun ravinnon vuoksi karhujen olemus on pyöreämpi ja turkki on hyvässä kunnossa syksyisin.

 

Koska syksyllä karhut yleensä tulevat usein aikaisemmin iltapäivällä, syyskuun kojulle menoa on aikaistettu tunnilla. Näin myös päivänvalon aikaa on enemmän hyödynnettävissä, koska syksyn edetessä päivän valoisa aika lyhenee. Syksy tarjoaa valoa ja väriä eri lailla, ja siten uusia mahdollisuuksia kuviin. Auringonlaskun jälkeen ja ennen auringonnousua hämärää kuvausaikaa on pari tuntia. Pilvisinä päivinä metsässä olevissa kojuissa kuvaamisaika on lyhyt, noin 1-3 tuntia. Syksyllä illat ovat hämäriä ja yöt pimeitä, tällöin on hyvät mahdollisuudet kuvata revontulia ja täysikuuta niiden ajoittuessa oikeaan aikaan.

Maasto ja ilma ovat kosteita, ympäristö on rauhallisen hiljaista. Enää ei näy eikä kuulu kesän lintuja, mutta pöllön ääniä voi kuulla syys öinä. Hiljaisina iltoina ja öinä voi kuulla myös susien ulvontaa, kun ne viestivät toistensa kanssa. Ulvonta voi kuulua joskus kojuihin, joista on päästy kuvaamaan myös susien syksyisiä vierailuja.

 

Syyskuun lopulla voi olla pakkasöitä, joiden vuoksi ympäristössä voi olla huurteisia puita, heinikkoa ja muuta kasvillisuutta. Pakkasten myötä myös lumisateet ovat mahdollisia.

 

Wild Brown Bear

Kostamustie 5644

88930 Lentiira (Vartius)

   © 2018 Wild Brown Bear Oy

S-posti: myynti()karhunkatselu.fi

 

Puh: 040 5469008

facebook.com/wildbrownbear

Sivukartta

Etusivu

Karhukausi

Kojut

Ahma

Linnut

Nisäkkäät

Maisemat

Karhukeskus

Hinnasto

Info

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu-Heinäkuu-Elokuu

Syyskuu

Karhunpennut

Kuvauskojut

Katselukoiut

Lintukoju

Lintulajit Kuhmon alueella

Susi

Tietoa meistä

Varaukset ja tiedustelut

Säännöt ja  info

Saapumisohjeet

Valokuvaajiamme