Ruskeakarhu

Karhu (Ursus arctos arctos), kansalliseläimemme, on vaikuttava ja ainutlaatuinen eläin, jota monet eivät pääse näkemään tai valokuvaaman villinä ja vapaana.

 

Jotka ovat kiinnostuneet karhuista, tämä sivusto tarjoaa mahdollisuuden tutustua karhujen valokuvauksen maailmaan. Esittelemme karhukuvauksen mahdollisuuksia eri kuukausina ja vuodenaikoina Wild Brown Bear -yrityksen kojuista. Kojumme soveltuvat kaiken tasoisille kuvaajille aloittelijoista ammattilaisiin.

Karhukausi

Kuvaaminen

Karhukausi kestää noin kuusi kuukautta. Kausi alkaa, kun ensimmäinen karhu saapuu alueelle talviunien jäl-keen, ja päättyy syksyllä, kun viimeinen karhu lähtee talviunille.

 

Kausi alkaa huhtikuun alun valkeilla lumisilla maisemilla, jatkuen kesän vihreyden läpi, aina syksyn ruskaan ja lokakuuhun saakka.

 

 

Mitä tarvitaankaan hyvien kuvien saamiseen ja mitä vaihtuvat vuodenajat tarjoavat kuvaajalle? Tähän kysymykseen pyrimme vastaamaan tällä sivustolla. Kuitenkin, muista että vaikka tiettyjä asioita voi odottaa suurella todennäköisyydellä, karhut ja muut eläimet täällä ovat villejä ja liikkuvat oman tahtonsa ja aikataulunsa mukaan. Kuvaajilta vaaditaankin kärsivällisyyttä ja äärimmäistä hiljaisuutta, kun kuvataan kojusta villieläinten mailla.

 

Joskus yksi yö mahdollistaa haluamien kuvien ja elämyksen saannin. Kuitenkin keskimääräisesti 3-5 yötä antaa parempia mahdollisuuksia. Todennäköisyys nähdä ja kuvata karhu on 90-99 % 3-5 päivän varauksella, kuukaudesta riippuen. Joka vuosi 20-30 eri karhua vierailee alueellamme.

 

Joinakin iltoina voi olla mahdollisuus nähdä useita yhtä aikaa, ja lähin karhu voi olla jopa muutaman metrin päässä kojusta. Karhujen lisäksi kojualueella vierailee säännöllisesti 1-4 eri ahmaa, kettuja ja joskus paikalli-nen susilauma.

 

Wild Brown Bear

Kostamustie 5644

88930 Lentiira (Vartius)

   © 2018 Wild Brown Bear Oy

S-posti: myynti()karhunkatselu.fi

 

Puh: 040 5469008

facebook.com/wildbrownbear

Sivukartta

Etusivu

Karhukausi

Kojut

Ahma

Linnut

Nisäkkäät

Maisemat

Karhukeskus

Hinnasto

Info

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu-Heinäkuu-Elokuu

Syyskuu

Karhunpennut

Kuvauskojut

Katselukoiut

Lintukoju

Lintulajit Kuhmon alueella

Susi

Tietoa meistä

Varaukset ja tiedustelut

Säännöt ja  info

Saapumisohjeet

Valokuvaajiamme